tisdag 27 september 2016

Höstmörker och lampmys

Nu när hösten är här och med den dess underbara friska vindar och härliga färger. Bästa årstiden för klättring om bara höstcrispet hänger med. Tyvärr har det varit lite för varmt och inte riktigt krispigt än. Bland det bästa som finns är att bege sig ut med massa bra människor i ljuset av bra lampor och klättra jävel. Tyvärr har UKHKs ljusanordning  LJUSBUBBLAN3000 börjat svika oss och helt ärligt så gråter vi ej, ty bubblan väger ju fan 10kg. Så man drar sig för att bära den några längre sträckor. Här i Umeå så är ju bra ljus en förutsättning för att kunna klättra länge innan man får krypa in till plasten. Speciellt för mig då jag bara klättrar efter jobbet eller efter middagen.

Lyckligtvis finns det några tappra själar som delar min uppfattning om kvällsklättring och när Dag K frågade om jag skulle med till Rösås för hårda sportleder med simon och eje efter jobbet så var det bara att åka med. Dag är lite av en handlingens man. Mycket snack, men också en mycket verkstad så att säga. Han hade införskaffat 3st 30w led arbetslampor med uppladdningsbart batteri plus några mindre lampor.  Lyckligtvis så skulle alla 4 klättra på samma branta parti på lilla väggen. Missä X7c+ och Ässä mix7b vilket gjorde att vi slapp springa mellan och lysa upp. Dom hårdaste partierna är i början så där funkade lamporna perfekt. Sen fick pannlampa ta vid när det blev lättare och högre upp. Skulle vara riktigt bra med någon bra normal ficklampa som har bra kräm för att få en lång ljuskägla för de partierna högre upp också. Nästa år kanske?

Lite kvällskaffe och klura på beta. Missä X rakt ovanför mig och Eje på vilan på Ässä Mix
 Det var en grymt bra kväll där Dag fick göra Missä X och simon och eje fick ticka Ässä mix. Jag fick inte ticka men var grymt nöjd ändå då jag lyckades dogga igenom hela Missä X 2 gånger och fick klart min beta för hela leden. Så till våren så vet då jag vart jag vill åka och stånka!


Det har även blivit en tur till Burträsk där vi jobbade på Demanufacture 7B där man får en jävla pendel vilket jag var helt omedveten om. Men tur Linus lyckades fånga in mig innan jag dratta på röven. Burträsk har många väldigt fina problem. Typ som Enzo,Golden Canyon,Demanufacture och många fler. Problemen ligger rätt nära varandra och har bra stenkvalitet. Besök gärna, men ta med mig =)
Kände även på Replica 7B+/7C. Snajdig rail! Team UKHK

Linus E går inte att missa i den mörkaste av skogar. Föredömligt



 Förra veckan så hakade jag och Simon på Marcus projekt i flurkmark. Bermudatriangeln sittstart 7C.
Ståstarten är 7B och får 3 stjärnor och 12pruttare av mig. Min första 7B och ett grymt fint problem.
Jag var ur gängorna kändes det som och fick "bara" ihop 2st 6c+. Den ena med det konstiga knälåset vilket jag helt skippade. Den andra ligger inklämd till höger om en av umeås bästa och snyggaste 5+, Superareten. Det blev iaf några härliga bilder och ett bra träningspass i trevligt sällskap.


Trot eller ej men Marcus var inte bara trivselkillen utan även myggförgöraren.





1 kommentar:

  1. Repetera umeås finaste problem: Flurkmarkstraversen och lovorda! den är värd sitt slit!!!

    SvaraRadera